نوشیدنیها با تنوع بینظیری که از نظر کاربرد و خواص دارند، نقشی انکارناپذیر در رژیم غذایی انسان ایفا میکنند. از آب، بهعنوان نوشیدنی حیاتی و پایه در سراسر جهان گرفته تا نوشیدنیهای خاص هر کشور و فرهنگ، همگی دنیایی از طعمها و فواید را به انسان هدیه میدهند. در این مقاله با طرز تهیه انواع نوشیدنی گرم و سرد که بهتر است در یک لیوان پیرکس میل شوند، آشنا میشویم. پس همراهمان باشید.
![انواع نوشیدنیهای گرم](https://soha-gallery.ir/wp-content/uploads/2024/02/73533895-3e14-4ce4-95b8-750d81efd737.webp)
انواع نوشیدنیهای گرم
با فرارسیدن فصل سرما هیچ چیز به اندازه یک قهوه گرم و معطر لذتبخش نیست. دنیای قهوه، دنیایی پر از تنوع و شگفتی است، با دستورالعملهای بیشماری که هر کدام تجربهای منحصربهفرد را به ارمغان میآورند. از قهوهی ساده و سنتی گرفته تا طعمهای خلاقانه و مدرن، هر سلیقهای میتواند قهوه دلخواه خود را بیابد.
1. قهوه اسپرسو
اسپرسو، قهوهای غلیظ و فشرده، پایه و اساس بسیاری از نوشیدنیهای محبوب مانند کاپوچینو، موکا و ماکیاتو است. قهوههای رست مدیوم یا دارک با طعمی قوی و غنی، انتخابی ایدهآل برای اسپرسو هستند. شما میتوانید این قهوه را با موکاپات روگازی و فرنچ پرس یا حتی قهوه جوش نیز آماده کنید.
برای تهیه اسپرسو با موکاپات درب آن را باز کنید و مخزن پایینی را تا زیر سوپاپ با آب پر کنید. مراقب باشید که بیشازحد آب نریزید، زیرا طعم اسپرسو را تحتتاثیر قرار میدهد. 3 قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده را به سبد موکاپات اضافه کنید. دانههای قهوه باید با ظرافتی متوسط رو به ریز، آسیاب شده باشند.
پس از ریختن قهوه در سبد موکاپات، درب آن را ببندید و با احتیاط، آن را روی شعلهی ملایم تا متوسط گاز قرار دهید. به یاد داشته باشید که حرارت کم، طعم قهوه را بهتر کرده و از لبریز شدن آن نیز جلوگیری میکند.
2. هات چاکلت فرانسوی
برای درست کردن این نوشیدنی گرم و خوشمزه شما به یک لیوان و نیم شیر، سه عدد چوب دارچین، نصف قاشق غذاخوری وانیل، یک قاشق غذاخوری شکر، یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو و 80 گرم شکلات تختهای نیاز دارید.
شیر را روی شعله بگذارید و دارچین و وانیل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه روی حرارت باقی بماند. سپس پودر کاکائو و شکر و در آخر نیز شکلات تختهای را به آن اضافه کنید. نوشیدنی شما آماده سرو است.
![هات چاکلت فرانسوی](https://soha-gallery.ir/wp-content/uploads/2024/02/16-9-5-95452hot22.jpg)
3. موکای شکلات سفید
برای آماده کردن موکای شکلات سفید به شیر، اسپرسو، شکلات تختهای یا سکهای سفید و خامه فرم گرفته به دلخواه نیاز دارید. طرز تهیه این نوشیدنی خیلی ساده است. ابتدا کمی شیر را گرم کنید. سپس شکلات را به شیر اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. اسپرسو را به مخلوط شیر و شکلات اضافه کنید و دوباره هم بزنید. برای طعم بهتر این نوشیدنی میتوانید از خامه فرم گرفته هم استفاده کنید. این نوشیدنی را در لیوان پیرکس یا چینی سرو کنید.
4. قهوه عربی
در سفر به شهر اهواز، عطر و طعم دلانگیز قهوه عربی، شما را مجذوب خود خواهد کرد. راز طعم منحصربهفرد قهوه عربی، در آسیاب شدن بسیار ریز قهوه و استفاده از ادویههایی مانند هل، دارچین، زعفران، زنجبیل، فلفل سیاه و میخک است. زمان دم کشیدن این نوشیدنی گرم کمی طولانی است.
انواع نوشیدنیهای سرد
در روزهای گرم تابستان، هیچ چیز مثل یک نوشیدنی خنک سرحالمان نمیکند. در این قسمت چند نوشیدنی خنک و آسان را آموزش میدهیم.
1. لیموناد
مواد لازم برای تهیه لیموناد خانگی
- آب سرد 4 لیوان
- آب ولرم 1 لیوان
- شکر 1 لیوان
- لیمو ترش 4 عدد
- نعنا
- یخ
یک قابلمه مناسب را روی شعله گاز قرار دهید و بگذارید آب ولرم شود. شکر را به آب اضافه کنید و هم بزنید. برگهای نعنا را به آب و شکر اضافه کنید و اجازه دهید کمی بجوشد و قوام پیدا کند. حرارت را خاموش کنید و نعناها را از قابلمه خارج کنید. اجازه دهید آب و شکر از دما بیفتند.
بعد از این که مایع اولیه سرد شد، آن را در پارچ بریزید و یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. لیموهای تازه را اب بگیرید و به پارچ اضافه کنید. در پایان لیموناد را در یک لیوان پیرکس بریزید و با چند برگ نعنا و برش لیمو تزئین کنید.
2. اسموتی طالبی
مواد لازم برای تهیه این اسموتی خوشمزه
- طالبی: ۱ عدد کوچک
- بستنی (با طعم دلخواه): ۵ قاشق غذاخوری
- شیر سرد: ۱ لیوان
برای شروع، طالبی را خوب بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس تخمهای آن را خارج کرده و طالبی را به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس طالبیهای خردشده را به مدت 2 ساعت در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. بعد از خنک شدن طالبی، آن را به همراه بستنی و شیر در مخلوطکن بریزید و بهخوبی مخلوط کنید تا یکدست شود. برای شیرینتر شدن اسموتی میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید. اسموتی را در لیوان دلخواهتان سرو کنید. شما میتوانید اسموتی را با میوههای مختلف و مورد علاقهتان درست کنید.
![اسموتی طالبی](https://soha-gallery.ir/wp-content/uploads/2024/02/esmoti-talebi-min.jpg)
3. لایم چری
مواد لازم برای تهیه لایم چری
- آب گازدار یا سودا یک چهارم لیوان
- شربت آلبالو یک سوم لیوان
- آب لیمو ترش نصف لیوان
- آب آلوئه ورا نصف لیوان
- یخ به میزان دلخواه
مواد را از قبل در یخچال بگذارید تا حسابی خنک شوند. داخل یک لیوان، ابتدا شربت آلبالو را بریزید تا حدود نصف لیوان پر شود. روی شربت آلبالو را با تکههای یخ پر کنید. در آخر نیز آب آلوئهورا، آبلیمو و آب گازدار یا سودا را به لیوان اضافه کنید. برای تزیین لایم چری، میتوانید از برشهای میوههای مختلف مانند لیمو ترش، توت فرنگی و … استفاده کنید.
4. سان شاین
مواد لازم برای تهیه سان شاین عبارتند از:
- ژله
- بستنی وانیلی
- میوه به دلخواه
- مغز پسته و گردو
- شکلات رول برای تزئین
بعد از آماده کردن ژلهها آنها را به مدت 3 الی 4 ساعت در یخچال بگذارید. سپس ژلهها را از یخچال خارج کنید. با استفاده از چنگال آنها را خرد کنید یا به روش مکعبی برش بزنید.
لیوان پیرکس یا پایه بلند با اندازه مناسب را با مقداری از ژلههای خرد شده پر کنید. سپس به هر لیوان کمی بستنی اضافه کنید. دوباره روی بستنیها ژله بریزید. در این مرحله مغز پسته و گردو را اضافه کنید و دوباره مقداری بستنی بریزید. این کار را تا پر شدن لیوان ادامه دهید. به اندازه دلخواه میوه خرد شده و سپس خامه فرم گرفته را روی لیوانها بریزید. برای تزئین این نوشیدنی خوشمزه از شکلات رول، اسمارتیز، بیسکوییت و … استفاده کنید. نوشیدنی شما آماده است.
![سان شاین](https://soha-gallery.ir/wp-content/uploads/2024/02/سان-شاین-دستور-اصلی-عکس.jpg)
آموزش درست کردن نوشیدنی ساده و خوشمزه با عسل
- شربت عسل و عرق بیدمشک: یکی از سادهترین نوشیدنیها با عسل، ترکیب عرق بیدمشک و عسل است که یک شربت تابستانی گوارا را در اختیار شما میگذارد. برای تهیه این شربت خوشمزه یک تا دو قاشق عسل را در نصف لیوان اب حل کرده و عرق بیدمشک را کمکم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. بههمین سادگی شربت شما آماده خوردن است.
- شربت آبلیمو، عسل و زنجبیل: طرز تهیه این نوشیدنی فوقالعاده آسان است و بهسرعت میتوانید آن را در منزل آماده کنید. چند تکه زنجبیل تازه یا کمی از پودر آن را به آبی که از قبل جوشاندهاید، اضافه کنید. پس از چند دقیقه که از ترکیب آب و زنجبیل گذشت آن را در لیوان بریزید تا ولرم شود. یک یا دو قاشق عسل و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید.
شربت خوشمزه دو رنگ برای مهمانی
اگر دنبال طعمهای جدید و متنوع در مهمانیهایتان هستید، شربت دو رنگ ژلهای راه حلی خلاقانه برای تجربه طعمی متفاوت و بهیادماندنی است. آماده کردن این شربت بسیار ساده است و زمان زیادی از شما نمیگیرد. مواد لازم برای تهیه شربت دو رنگ عبارتند از:
- 3 بسته پودر ژله به رنگ دلخواه
- 6 لیوان آب
- کمی گلاب
- تخم شربتی
طرز تهیه شربت دو رنگ نیز به این شکل است که برای تهیه این شربت خوشمزه ابتدا 3 بسته پودر ژلهای که انتخاب کردهاید با 6 لیوان آب جوش مخلوط کنید و کاملا هم بزنید تا پودر ژله بهخوبی حل شود. همچنین میتوانید ژله را روی بخار کتری بنماری کنید.
بعد از آماده کردن ژلهها اجازه دهید کمی خنک شوند و وقتی از حرارت افتادند، در یخچال بگذارید تا نیمبند شوند. در این فاصله بهسراغ تخم شربتیها میرویم. تخم شربتیها را در آب ولرم خیس میکنیم تا بهخوبی پف کنند و لعابدار شوند. سپس ژلههای نیمبند شده را از یخچال بیرون میآوریم و با چنگال یا قاشق له میکنیم. بعد از خرد و له کردن ژلهها، روی هر کدام یک قاشق شکر و گلاب میریزیم و یک قاشق تخم شربتی هم به هر لیوان اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
بهتر است ظرف سرو این شربت خوشطعم در لیوان پیرکس یا لیوانی شفاف باشد تا خود و مهمانانتان علاوهبر طعم از ظاهر آن نیز لذت ببرید. از هر رنگ ژله در لیوانها بریزید. سپس در هر لیوان آب سرد ریخته و در پایان از چند قالب یخ استفاده کنید. همچنین زمان تهیه این شربت به نکات قابلتوجه زیر دقت کنید:
- ژلههای نیمبند را طوری خرد کنید تا کمی شل شوند. در غیر این صورت تخمشربتیها روی آب معلق میمانند.
- تا زمان رسیدن مهمانها یا پیش از استفاده خودتان شربت در حتما در یخچال قرار دهید.
سخن نهایی
در این مقاله، سفری کوتاه به دنیای جذاب نوشیدنیها داشتیم و با انواع آنها، از چای و قهوه گرفته تا آبمیوه و اسموتی، آشنا شدیم. از رفع عطش و افزایش انرژی گرفته تا ایجاد حس و حال خوب و حتی کمک به لاغری، هر نوشیدنی و سرو آن در لیوان پیرکس خاصیت و طعم مخصوص به خود را دارد. کافیست هدف خود را بشناسید و دنیای جذاب نوشیدنیها را با تمام تنوع و خواص شگفتانگیزش کشف کنید.